Chet Baker
Liczba postów : 19 Data dołączenia : 14/11/2012
Ekwipunek Broń: S&W Model 10
| Sro Sty 09, 2013 6:51 pm | Aż dziw bierze, że jeszcze nie ma tu takiego tematu. Sami wiecie, co powinno tu się znaleźć, a że na forum ostatnio trochę cicho, może to nas rozrusza. Więc, ja zacznę. Podsyłam linki do moich nagrań. Gram jazz na fortepianie z 10 lat, chętnie posłucham, co powiecie, tym bardziej, że odniosłem wrażenie, że szefostwo jest w ten gatunek zaangażowane (gdzieś mi mignęło nazwisko Cole'a Portera, a swojego czasu jakiś dział miał jako obrazek portret Django Reinhardta). Zatem, do rzeczy: BEAUTIFUL LOVERE: PERSON I KNEWTHE DAYS OF WINE AND ROSESAranżacje i improwizacje są moje. Nadmienię jeszcze, że na klarnecie na ostatnim kawałku gra mój przyjaciel. Wiem, wszędzie są błędy, gdzieniegdzie nie ten klawisz, gdzieniegdzie nie zdążyłem z akordem, gdzieniegdzie opóźnienia, itd. No cóż, póki się w końcu nie nauczę porządnie grać, to musi mi wystarczyć. Jakość też nie powala, ale dysponuję wyłącznie dyktafonem w telefonie. Zatem, czekam na Wasze opinie oraz oczywiście udostępnienie Waszej twórczości /Tam coś jest pogmatwane z reklamami na 4shared, więc podpowiem, że w prawym górnym rogu macie "skip ad", żeby przejść do nagrań |
|
Michael Moretti
Liczba postów : 42 Data dołączenia : 22/02/2012
Ekwipunek Broń: S&W Model 10
| Sro Sty 09, 2013 7:17 pm | - Cytat :
- jakiś dział miał jako obrazek portret Django Reinhardta
O tak, uwielbiam Django! To mój pomysł był (cóż… jak wszystkie obrazki działów). Był to zresztą dział "Twórczość", który został usunięty, bo uznałem, że wystarczy na ten cel temat czy dwa, a nie cały dział. Lubię sobie posłuchać dobrego jazzu (90% to twórczość Reinhardta właśnie), ale nie jestem znawcą. Moje jedyne doświadczenia z muzyką to gra na flecie w podstawówce Dlatego nie spodziewaj się jakiejś analizy i dokładnej oceny, a jedynie takiego łopatologicznego "czy mi się podobało". Pierwsze jest naprawdę świetne, podobało mi się Co by tu więcej dodać… No, dobre jest. Drugie podoba mi się jeszcze bardziej, wspaniałe. Człowieku - masz talent. Trzecie jest nieco gorsze, choć i tak nigdy w życiu bym tak nie zagrał - nawet, gdybym ćwiczył. Z początku parę jest takich, hm... wyższych dźwięków, które psują efekt. I możesz nawet na mnie krzyczeć, że tak miało być i o to chodzi, ale mi bardziej podobały się poprzednie nagrania. Za to dźwięki klarnetu pięknie łączą się z fortepianem, tworząc coś, czego miło się słucha To by było na tyle, taka tam ocena beztalencia. |
|